پایه

پنج مرحله ساده برای بهبود روابط خانوادگی

در طی یک زندگی مشترک، بارها اتفاق می‌افتد که زوجین با هم دچار اختلافاتی شده و از هم دیگر دلخور می شوند و در برخی موارد موجب قهر و جدایی های طولانی و در سوء تفاهمات حتی ممکن است به طلاق و از هم پاشیدگی زندگی مشترک بیانجامد. در صورتی که برای بهبود روابط خانوادگی‌، انجام پنج مرحله ساده، میتواند یک زندگی مشترک و کانون گرم خانواده را حفظ نموده و محیطی امن برای پرورش کودکان و نسل های سالم آینده را فراهم نماید.

ارتباط مؤثر:

حرف زدن با اعضای خانواده به صورت صادقانه و محترمانه تاثیر بسیار مطلوبی در آرامش و رفع سوء تفاهمات دارد. این حرف زدن و تعامل باید دو طرفه و در محیط خانه و بدور از دخالت دیگران و افراد تاثیر گذار در جهت دهی ذهنی منفی زن و شوهر باشد. به عنوان مثال دخالت های مادران زوجین و یا خواهر ها و برادر ها بصورت یکجانبه و مداخله جویانه بر روند حل مشکلات تاثیر منفی می گذارد.

برای شنیدن حرف‌های همسر می بایست با عمق توجه به نیازها و مشکلات پدید آمده گوش کنید و نسبت به شرایط مختلف، پاسخ ها و واکنش های مناسب داده شود.

زمان مشترک:

به صورت منظم وقت خود را با خانواده بگذرانید. این می‌تواند شامل وعده‌های غذایی مشترک، بازی‌ها، یا حتی پیاده‌روی‌های خانوادگی باشد. این مساله هم برای همسران و هم برای کودکان بسیار پراهمیت است.

در صورت امکان در این زمان های مشترک از حضور سایر وابستگان و فامیل جلوگیری و خودداری گردد.

مهربانی و احترام:

به یاد داشته باشید که همه اعضای خانواده نیاز به محبت و احترام دارند. تشویق کردن، قدردانی و بیان احساسات مثبت به طور منظم می‌تواند روابط را تقویت کند. پذیرفته شدن یکی از نیازهای اساسی زوجین و کودکان در خانواده است و همچنین در همه جامعه ها چه کوچک و چه بزرگ یکی از موارد اساسی است.

حل مسائل با هم:

وقتی مشکلی پیش می‌آید، به جای سرزنش کردن، با هم به دنبال راه‌حل باشید. این می‌تواند شامل مذاکره، سازش، و همکاری باشد. همین تعامل در حل مسائل در بسیاری از موارد، باعث نزدیک شدن افکار و رفتارها و رفع تنش ها و سوء تفاهمات خواهد شد که رفع کدورت را در پی دارد.در حل مشکلات بزرگ حتما می باید از مشاوران تراپیست مشورت گرفت.

 

پشتیبانی عاطفی:

نشان دهید که در هر شرایطی حامی هم هستید. حمایت عاطفی به ایجاد یک محیط امن و محبت‌آمیز کمک می‌کند.

یکی از موارد پر رنگ و رایج که در اکثر فرهنگ ها و کشور ها به غلط جای گرفته این است که فکر می کنند فقط زن باید از حمایت و پشتیبانی عاطفی مرد برخوردار باشد. باید توجه کرد که این نیاز در مردان هم مشاهده می گردد و همانند زوجه مهم و پراهمیت است.

 

نتیجه گیری

حفظ کانون گرم خانواده و پرورش نسل آینده، یکی از وظایف اصلی والدین می باشد. در صورتی که همسران مشکلات خود را قبل از تولد کودکان برطرف نکرده و به تفاهم نرسند، این مشکلات به آنان نیز منتقل می شود.

داشتن اوقاتی خوش و رضایت از یک زندگی دلپذیر، حفظ امنیت روانی و آسایش ذهنی بسیار مهم است. زوجین می بایست با افزایش دانایی و توجه به درک متقابل و جلوگیری از سخت گیری های زیاد در روابط خود تلاش کنند به این هدف دست پیدا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *